bebased-banner-faded2.jpg
 

Brenda Duits

Psychologe en Access Bars Practitioner 

 

Be based

 

Be Based, gegrond zijn. Accepteren wie je bent, vinden wat je zoekt in jezelf en open staan voor zelfreflectie. We hebben onszelf patronen aangeleerd, we kunnen fel reageren op iets dat voor een ander niets voorstelt. Welke patronen heb jij jezelf eigen gemaakt? Waar komt jouw felheid of irritatie vandaan?  Loop jij jezelf in de weg, of anderen? Ben je oververmoeid en is alles je teveel? Of ben je ergens in vastgelopen waar je alleen even niet uit komt? Voelt het leven voor jou als zwaar?

Als je op één van deze vragen ja kunt beantwoorden, kan ik jou ondersteuning bieden om terug te komen bij jouw basis. Mijn overtuiging is dat je het allemaal niet alleen hoeft te doen. Maak gebruik van mijn kennis en ervaring. Probeer uit, onderzoek wat bij jou past, wie jij bent. Dat wat niet voor jou werkt laat je achter. Ik streef naar een open sfeer, warm en vertrouwd, waarin je je vrij voelt om zonder oordelen je eigen kracht en kwetsbaarheid te ontdekken. Het is mijn passie om dit proces op lichte wijze draaiende te houden bij mezelf en om het te faciliteren bij een ander. Ik gun het iedereen: het onderzoek naar zichzelf. Als je jezelf begrijpt, kun je er ook optimaal en oprecht zijn voor iemand anders!

Gun jij het jezelf ook?

 
bebased-banner2-4160.jpg

Access Bars

Access Bars zijn energiebanen door en om het hoofd. Door deze punten licht aan te raken worden de hersengolven beïnvloed. De hersenactiviteit die door de aanraking van de 32 punten wordt veroorzaakt is vergelijkbaar met de hersenactiviteit tijdens meditatie. 

Tijdens de behandeling worden blokkades losgelaten. Effecten tijdens en na de behandeling zijn zeer divers:

 • vermindering van vermoeidheid en spanningen
 • een helder hoofd, vermindering of verdwijnen van hoofdpijn
 • meer veerkracht
 • een betere weerstand
 • optimistischer en lichter in het leven staan
 • meer rust, ruimte en energie
 • creatiever en keuzes durven maken

Wil jij je ook laten verrassen en gun je jezelf deze ervaring? Sta je open voor verbetering en ben je toe aan gemak? Maak dan een afspraak. 

Be Based logo transparant no text.jpg

therapie

Therapie is een investering in jezelf, je leert jezelf beter kennen, je ontdekt je krachten en kwetsbaarheid, waardoor je het voor jezelf makkelijker maakt.

De klachten die jij hebt worden ergens door veroorzaakt, er is een disbalans. Van mij mag je verwachten dat ik samen met jou vol enthousiasme de puzzel van jouw leven uitvogel. Dit doe ik door je kritische vragen te stellen, een spiegel voor te houden en je handvatten mee te geven die jij kunt uitproberen. Jij hebt de regie over jouw leven, jij weet zelf het beste wat bij jou past, ervaar en ontdek.

Wat vraag ik van jou? Eerlijkheid en openheid om dingen uit te proberen en samen als team aan de slag te gaan! Je doet dit voor jezelf!

 

Met ervaring als psycholoog in de reguliere zorg, de specialistische verslavingszorg en daarbij mijn interesse in alternatieve geneeswijzen kun je voor onder andere onderstaande problematiek bij mij terecht:

 • angst
 • heimwee
 • burn-out
 • vermoeidheid
 • somberheid
 • eenzaamheid
 • stress
 • verwerking van verlies, rouwverwerking
 • slaapproblemen

 

Be based in Yourself

Nieuwe online cursus waarin spiritualiteit en psychologie hand in hand gaan. Ben jij er klaar voor om beter met je energie om te gaan? Jezelf beter te leren kennen? Minder in je hoofd te te zitten en meer in het hier en nu? Doe dan mee!

In acht weken worden thema’s behandeld rondom wortel- navel- zonnevlecht- en hartchakra. Je ontvangt vier opdrachten gedurende de cursus waarmee je direct in de dagelijks praktijk aan de slag gaat en vier keer live online coaching (om de week). In de online coaching worden vragen behandeld die zijn ingezonden en kunnen er live vragen worden gesteld.

Daarbij krijg je bij deelname aan de cursus een korting van € 15,— op een één op één sessie waarin jij volledig aan bod komt.

De eerste cursus start op maandag 14 oktober 2019 en kost € 149,—.

Be BlesseD

Be Blessed by Be Based!

Under construction…


 

Brenda

Wie ben ik? Ik blijf het een lastige vraag vinden, want zijn we niet allemaal aan verandering onderhevig? Sinds ik als psychologe aan het werk ben gegaan, voel ik mij als een vis in het water. Zodra ik met je aan het werk ga, kom ik in een flow. Want wie ben jij? En wat kan ik bijdragen aan jouw ontwikkelingsproces?

Ik ben altijd op zoek naar kennis en deel deze graag met een ieder die er baat bij kan hebben. De kick die ik ervan krijg als er bij iemand puzzelstukjes op z'n plek vallen, als iemand zichzelf heeft teruggevonden en meer dan ooit te voren in zijn kracht staat, is niet te omschrijven. Dan ben ik heel even niet gegrond, dan vlieg ik en voel ik "daar gaat mijn hart van open!". Ben jij benieuwd wat wij samen kunnen bewerkstelligen?

Je bent van harte welkom! 

 
 
Fotografie: Ilja Huner

Fotografie: Ilja Huner

Opleidingen

Klinische Forensische Psychologie (Master UvA, 2012) 
Cursus Access Bars (2017)
10-daagse cursus Vipassana Meditatie (volgens S.N. Goenka) (2016 & 2018)
Provocatief Coachen, workshop (2017)
Opleiding Effectieve Intuïtie (2017-2021)                                  Cursus Energetic Facelift (2018)

Registratie

Nederlands Instituut van Psychologen (NIP, sinds 2017)

 

 


Reacties

EEN CLIËNT (42) MET DEPRESSIEVE KLACHTEN, OVERGEWICHT EN EETBUIEN:

“Ik voelde me heel zwaar worden, waarna ik het gevoel had dat alle negativiteit uit mij wegvloeide.”

Het eetpatroon is gestabiliseerd, hij valt op een rustige, verantwoorde en daardoor duurzame manier af en staat energiek en positief in het leven.

EEN CLIËNT (30) DIE UIT NIEUWSGIERIGHEID EEN BEHANDELING HEEFT ONDERGAAN:

“Het lijkt wel alsof ik me nergens druk om kan maken. Bellen ze nu met moeilijkheden op mijn werk? Kom maar op, ik kan het aan!”

EEN CLIËNT (55) DIE TEGEN EEN BURN-OUT AAN ZAT:

“De problemen die ik nu op mijn werk tegen kom zijn hetzelfde, wat is veranderd is dat ik de problemen anders ben gaan zien, waardoor ik geen stressreactie ervaar.”

EEN CLIËNT (30) DIE TIJDENS HAAR ZWANGERSCHAP BESLOOT EEN BEHANDELING TE PROBEREN OM TE ONTSPANNEN:

“Het is alsof mijn baseline is veranderd, daar waar ik eerst dacht dat ik ontspannen was, bleek er toch behoorlijk wat spanning te zijn. Sinds de behandeling voel ik beter waar ik behoefte aan heb en daardoor kan ik mijn grenzen beter bewaken.”

Fotografie: Ilja Huner

Fotografie: Ilja Huner


Fotografie: Ilja Huner

Fotografie: Ilja Huner

Mijn ervaring met...

Bij een Access Bars behandeling worden diverse punten op het hoofd aangeraakt. De behandeling creëert rust in je hoofd en daardoor ruimte voor creativiteit. Het stimuleert de hersenen om buiten de gebaande paden te denken. Het effect van de behandeling is voor iedereen anders, behalve dat je in het slechtste geval het gevoel hebt dat je een ontspanningsmassage hebt gehad. Iedereen zegt daar toch volmondig JA op?

Wat ik tijdens therapie regelmatig heb ervaren is dat mensen liever niet over traumatische ervaringen praten, sterker nog, dat ze liever helemaal niet over hun verleden praten omdat het ze een onprettig gevoel geeft. Ondertussen hebben deze ervaringen uit het verleden echter wel een belemmerend effect op hun dagelijks leven. De Access Bars behandeling vormt daardoor een prachtige ondersteuning in de gebruikelijke therapie. Door de staat waarin je tijdens de behandeling verkeert, zoals vaak wordt omschreven een staat tussen slapen en waken, ook wel vergelijkbaar met de meditatieve staat, neem je afstand van de gedachten die in de wereld van nu steeds vaker de overhand krijgen en veel stress en spanningen veroorzaken. Je laat tijdens een behandeling los wat je niet meer nodig hebt.

Ervaar zelf wat er verandert en hoe je je door deze laagdrempelige techniek, sneller beter voelt. Ik zie de Access Bars behandeling als katalysator op het effect van therapie. Waarom moeilijk doen als het makkelijker kan?

ContacT*

 

 

 

 

 

 

 

  

 

Klik hier voor de privacyverklaring van Be Based

* ook bereikbaar via WhatsApp op 06-57546604

 

Based at

Oranjeboomstraat 40
2013WB  Haarlem

Tel: 06-57546604

info@bebased.nl

 

Prijzen

pArticulier

Individuele sessie (therapie/coaching)          € 75,-- per uur

Relatietherapie (80 minuten) € 110,— per sessie

Access Bars behandeling 60 - 80 minuten         € 60,-- per behandeling

Access Bars behandeling kind 40 - 60 minuten   € 40,-- per behandeling

Energetic Facelift 70-90 minuten                € 60,-- per behandeling

Giftcard waarde zelf te bepalen

 

 

Zakelijk

Zakelijk gelden andere tarieven. Je kunt contact met mij opnemen zodat we kunnen afstemmen wat de vraag is en wat de verwachtingen zijn, dan zal ik een passende offerte opmaken.